bilder från igår

Vi ska inte gnälla, regnet behövdes. Inte som att det är vidare kallt heller. Blött, men inte kallt ;)
 
Igår hade vi en helt kanondag i Askersund som vi avslutade med kvällsmat på restaurang Vid spåret i hallsberg när vi kom tillbaka med bussen jag och Gabriel. Hihi, jag åkte in med Celwin och kom tillbaka med Gabriel. Mamma och jag böt av varann ;) ja så fick det bli i alla fall.
 
 
En förväntansfull Celwin på bussen till sommarstaden en sån sommardag!
 
En nöjd Gabriel.
 

SUPERGOD friterad kyckling! Mums!
 
Senaste lilla tillskottet i min lilla secret's samling :)
 

Göra mig färdig för jobbet strax. Jag hade ju räknat med ett par dagars ledigt men av nån märklig anledning så står det att jag ska jobba idag men på det schemat jag har hemma och det alla andra oxå fått, där finns det inget jobbpass för mig förrän torsdag igen, men det var väl tur att jag kollade almanackan på jobbet för där stod jag lixom uppskriven ikväll. Som sagt. Märkligt. Synd när det blir sådär och man inte helt 100 kan lita på det schemat man har hängande hemma.
 
 
 
 
 
 

Inte alltid man känner en slags måndagspepp

Nu sitter jag och Celwin på 704 bussen och ska till mormor i Askersund på lite bus. Alltid en härlig stad att vistas i så, speciellt i denna sommarvärme.
Vi har köpt jordgubbar och packat med lite stuff för dagen så får vi se. Gabriel är redan där och tanken är väl egentligen att mor och son, Gabriel ska vara på tu man hand faktiskt. Hoppas lilleman är med på det :-) jag är jättepepp på den här måndagen faktiskt!!
Vår Ronja skulle ju joina oss i em men det blev ändrade planer och trist det nu när hon åker till Deutchland imorgon i en jävla vecka. Morr. Nä, du kommer ha superkul, as always.

Dagarna går dagar som kommer i vårt varma land


 
 
Ja nu har man verkligen njutit av sommardagarna här i vårt Sverige. Underbart rent av! Nästan så man slits i stycken av allt man vill göra ute i värmen. Om man blundar kan man nästan tro att man är i typ Maldiverna på stranden med sanden mellan tårna och doften av det blåa havet.. värmen är nog snarlik...
 
Igår efter jobbet var Krister här och gjorde KNÄCKGLASS åt oss. Så himla snällt av honom! Och det blev så himla GOTT! tack för det. Riktigt lyckat det alltså, inte varje dag man äter hemmagjord knäckglass. Jag hade aldrig ens ätit knäckglass överhuvudtaget innan.
Och igårkväll blev det fanimig lite väl mkt gottigott..för övrigt på tal om gott.. min mage skrek och bråkade imot allt den kunde men jag bara näää men du, lite till bara.. lite till.. jag hade ju nämligen slängt ihop en annanaspaj på kvällen så vi kunde äta den idag. Ja jo, tjena, den fick ju stå i fönstret så den skulle svalna lite snabbare. Det gjorde den. Och slups började man norpa på den jäveln. Jag höftade lite på receptet oxå och hade i philadelfia mjukost i fyllningen. Och helvete fan vad krämigare och gott det blev. Ett tips bara. ;)
 
Min gullegubbe och jag gick iväg på en kvällsmiddag på Choco Thai igår. Gott och väldigt mysigt. :)
 
Lite bilder från senaste dagarna...
 
Mysig kvällsmat på Choco Thai.
 
 
SOMMAR. Annanaspaj en fredagkväll. Ute kvällsmat med gubben min,
sola ute i gräset, dricka god cider med jordgubbar i hos en vän med trevligt sällskap.
Tummen upp för det. Man hinner med ett å annat mellan jobbvarven hela sommaren ändå.
 
Idag blev det en väldigt fin kväll ute. Det uppskattas.
Mat från grillen uppe på bynm en stor mjukglass i bägare med massa gott på,
te x minimarshmallows. Snacka om att en viss ung herre som fick sitta på
bordet gillade det...
 
Celwin badar med kusin Lucas idag, det var tydligen väldigt roligt.
Lucas var helt tokig den lille galningen, herregud, rena rama fisken i vattnet där ;)
 
Och igårkväll stack jag bort till Miriam en sväng och där var det ju vattenkrig på balkongen.
Ungar och vatten... :)
 
Imorgon är det söndag och jobb 11 timmarspass så blir sängen för mig här strax. Och på måndag blire lite äventyr om vädret tillåter! En Ronja ska oxå komma och joina! Happy meeeeeeeeeee :-) mindre kul att hon tänkt dra iväg till deutchland på tisdag och vara borta en evighets vecka.. näfan
 
Peace
LnL
 
 

såga såga såga

 
Min kära mamma kom ju hit idag med lite smått och gott som hon handlat
på sig i Polen. Jag fick dessa snygga pjux och lite annat, en slags väsk/ryggsäck..
hmm ja den var fin ialla fall, en snygg blandning om man säger. Skit samma.
Hon blev ju ialla fall kvar över natten, vad oväntat.
Gabriel - Har du med dig dina saker nu då så du kan sova här?
Sötis. Jag jobbar ju imorgon så dom blir hennes problem hon som vill ha dom
hemma från dagis, höhö
Totalt kaos från 1a sekunden när dom två är tillsammans,
kul för dom lixom, man märker att Celwin saknar sin storebror. Mina små troll :)
 
Vi har plogat oss genom en film till slut här ikväll. The Pact (inget jag direkt rekomenderar men men..)
Jag mår ju lite bättre nu till skillnad från igårkväll när det sista jag gjorde var att spy en fontän. Mums. Nä, det var väl ingen höjdare att avsluta kvällen på.


Har terroriserat VC oxå. Lite lagom sådär. Och jag har kommit fram till en slutsats. Att det finns tanter där som borde byta jobb. Eller skulle ha gjort det för sisådär 10-15 år sen. Som att det på ngt sätt verkar jobbigt och besvärligt att vara till hjälp eller ens trevlig överhuvudtaget. Vad i helvete? Man ringer dit för att man behöver hjälp av ngt slag såklart och kanske få lite rådgivning, inte bemötas som ngn slags plåga, en dumförklarad plåga oxå för den delen. Ja det är ju som det alltid har varit där. Det är inte ofta man bemöts av trevliga, hjälpsamma sköterskor när man får en telefontid. Men gud vad man blir glad och uppskattar dessa kvinnor som väl ÄR det. Hurra för det att dom inte är helt utdöda på det stället. Pfft. Och en sak till.. värdelös personalomsättning av läkare på det stället under sommaren. Fullständigt. Men det är ju hallsberg så man får inte ha för höga förhoppningar på nånting när det kommer till det statliga. Sågar fan totalt just nu när det gäller VC. Det enda som har varit riktigit bra där är sjukgymnasten och när min ordinarie läkare är där. Bävar inför den dagen hon går i pension :/
 
Nä ni, sängen. Upp tidigt imorn. På tal om det ja, till vårdcentralen ja..
 
Peace

Bästa!

Idag är vi till spontana och plaskar av oss (ok, Ronja och Celwin bara;) ) i värmen.

Snart hem och stoppa i honom lunch ock kasta lilleman i säng för en nap innan dagis dags och jobb för en annan.

Gnälliga svennebananer

Att folk har mage att gnälla den här sommaren? Jag förstår inte,
vad kräver ni svennebananer egentligen? Det är ju en super härlig sommar
vi har i år. Detta har vi väntat på i 6 månader, ett jävla halvår av kyla och snö.
Nu är det så himla gött ute så jag blir helt gråtfärdig över att tänka på
hur kort sommaren egentligen är i Sverige. Vi är på mitten av juli nu, det är
ungefär 1 månad kvar sen börjar det bli lite kyligare, speciellt på morgonen,
då känner man att sommaren sakta börjar försvinna igeeeeeeen...
Så gnäll inte! Njut! Åk utomlands annars. Herregud.
 

Tisdag kvällen

När jag kom till jobbet trodde jag det var onsdag. Sen att det var måndag men så kom jag ju fram till att det är tisdag. Borde jag ju veta för Gabriel åker till pappa idag.
Lämnade av en ledsen Celwin på sommardagiset uppe på Stocksäter. Verkade kanon där i år, bättre koll, bra personal osv, tråkigt och lite upprörande över personalsituationen första vecka då det inte fanns en enda som barnen kände igen. Barnen från Björkängen i alla fall. Det tyckte INTE Celwin om. Och då har han aldrig fällt en tår vid lämning på Björkängen. Okänd plats, okända människor och mamma säger hejdå.

Skit samma. Imorgon går det nog bättre.

Jag checkade av en pw på 45 min efter kvällspasset. Skönt var det. Nu ligger jag helt utslagen på soffan och glor på Sex and the city.

Love & light
Peace

What if...

 
Gabriel fotograf. Se vilken solig förmiddag vi har haft återigen :)
Kul för kidsen att leka och springa runt och skönt för mamma att ligga och glassa
på en filt i solen. Springa efter Celwin som gittar iväg nån gång då och då,
gapa på dom när dom kastar massa sand i papperskorgarna, gunga på dom, blåsa
när dom slår sig, men ändå får jag tiden i solskenet. Underbart.
 
Gabriel hämtas av farmor om en stund, jag och Celwin ska iväg till Stocksäterdagiset och lämna av honom, hur det nu kommer att gå då det inte skulle finnas en enda personal där han kände igen och Gabriel ska inte med heller, det lär ju bli spännande om inte annat. Lite dåligt faktiskt, tycker det ska finnas minst en personal första veckan, hela dagen på sommardagiset. Fattar inte hur dom hade tänkt. Känner mig lite klyven när det gäller att lämna Celwin där, jag menar, jag skulle inte vilja bli lämnad på okänd plats hos okända vuxna i en så en liten stund och se mamma cykla iväg igen. En två åring fattar lixom inte riktigt det att pappa kommer om 2 timmar, att jag befinner mig på sommardagiset, varför jag inte är på mitt vanliga dagis. Jag tror många föräldrar snurrar i samma tankar, men det är ju svårare att göra ngt åt det.
 
 
 
 
 
Peace

En insikt om det svarta ordet

 
 
Jag kommer ihåg hur jag brukade se på döden. Jag var fruktansvärt rädd för döden. Det var riktigt ångestladdat många ggr. När jag fick veta att det fanns en sjukdom som hette Cancer, ja då hade jag ju det så fort jag hade ont nånstans och jag förmodligen skulle dö snart. Jag kunde tänka att jag inte skulle få uppleva tonåren eller att jag inte skulle hinna skaffa en egen familj och allt det här jag har idag. Ni hör ju, det är inte klokt att en 10 åring tänker så. Jag blev lite av hypokondriker.
En tid fick jag problem med magen och jag hade faktiskt riktigt ont i ungefär 2-3 veckor. Ni ska tro att jag fick panik när jag började tänka massor. Jag var tvungen att ha massa kompisar runt mig hela tiden och göra saker ständigt så jag inte skulle tänka sånna saker.
En dag efter skolan följde en kompis med hem och jag kommer ihåg vilken fruktansvärd huvudvärk jag hade och varken mamma eller pappa var hemma och jag hade aldrig tagit nån huvudvärkstablett eller ngt på egen hand men då tog jag en treo brustablett och efter att jag hade druckit upp den började jag läsa på bruksförpackningen eller vad det heter. Åh herregud vilken panik, jag satt och väntade på att ngt fruktansvärt skulle hända mig för att jag tog den. Jag var ju för liten för en sån. Dom 30 minuterna var hemska alltså. Sen släppte huvudvärken :P ja.. ni hör ju lixom :P panikslagna ungen det var jag det.
 
Idag, ungefär 15 år senare, efter ett par dödsfall av nära, efter en insikt med andligheten, efter kontakt med min bortgågna mormor. Jag är inte ett dugg rädd idag. Det kan jag säga. Jag har fått mig en sån uppenbarelse av just döden att det inte skrämmer mig på ngt vis längre. Det är väl mer det som händer innan med sjukdom osv som är mest skrämmande om det skulle hända mig eller någon i familjen. Då lider man, en fruktansvärt waiting game det alltså. Smärta och sorg. Men om döden händer, är det inget som är läskigt. Inte för mig i alla fall. Jag har fått en helt annan syn på det. Undrar om det är vanligt att man bara vänder åsikt och vad man tycker om en sån stor sak. Som döden. Det där hemska många gömmer under mattan eller försöker sopa bort när det kommer på tal. Ingen vill prata om det, ingen vill veta, alla tror att ingen som dom känner kommer dö, det händer andra, inte "oss"...
 
Det är bra om man tar itu med sånna frutkade känslor angående det. Det är nyttigt, det har jag märkt. Det är som att nya dörrar och fönster öppnas och ett helt annorlunda ljus kommer in och skiner på en. Det är rätt skönt att tänka på döden som en resa tillbaka dit vi kom ifrån från början. Att livet här en prövning, en upplevelse, en läredom, alla har en start och sluttid. När det är dags för oss att dra oss tillbaka är det ngt som vi har döpt till döen som kommer och sveper med sin svarta mantel, så är det många ser det. Svart, sorligt, fruktansvärt. Visst är det så för familj runtomkring, jag vet oxå hur det känns så jag säger inte att bara för att jag har fått en ny och hälsosammare syn på döden att jag bara kan vifta bort när ngt går bort.
I alla fall.. det är inte för alla kanske att ha det tankesättet eller tro att livet här en prövning som har sin sluttid men de som inte är med på den sidan kan oxå ha nytta av en hälsosam syn på döden, bortgång av ngn man står nära. Det är mkt lättare att sörja och hantera och gå vidare. Jag vet. Jag fastnade hårt ett tag. Men till slut fick jag hjälp. Då var jag såld. Och tydligen var det saker som jag själv inte ens visste om som framkom. Det är riktigt härligt. Sen om folk tycker man är en tokmajja så får dom tycka det, jag mår inte sämre för det, jag tycker mer synd om de människor som stänger ute alla möjligheter. Att ha tunnelseende hjälper dig inte att vidga vyerna på livet överhuvudtaget. Medial, andlig eller inte ett dugg. Så finns det möjligheter man stänger ute helt om man ser livet som en tunnel. Rakt fram. Sen är det slut, då är det svart och slut. Vad fan skulle vara meningen med det för? Varför vill man ens tänka så? Då är det väl flummigare och roligare att tänka att man faktiskt kommer tillbaka dit man kom ifrån. Den familj och de vänner man hade, dom vakar man över fast i en annan dimension. Så jävla nära men ändå så långt bort.
 
Rätt intressant att läsa faktiskt.
Att prata med barn om döden
 
 

Ledig

Har en ledig och välbehövlig måndag ute i solen med mina små troll och kaffekoppen. Väntar på Miriam och hennes småttingar så vi kan fördriva lite tid ihop denna soliga måndag förmiddag.
Så kom det värsta molnet för solen såklart. Morr.
Jag sätter på NRJ och försöker njuta ändå. Ungarna är lagom lugna nu, om man jämför hur det är inomhus. Katastrof! Får tinnitus, värre än att stå vid en stor bashögtalare på högsta dunket. Katastrof alltså.
Oj nu kika solen fram igen :)

Peace

Söndagskväll

Efter en sån här söndag på jobbet ett 11 timmars pass så är man hemma sen kl 20.30. Har hunnit med att plocka in tvätt å grejjat , ja är man redan uppe i varv så varför gå ner när det finns å göra? :p bara lite helt slut!?

Ligger nu ensam vaken helt utslagen i soffan och glor på tv med min popcorn skål och olivolja i håret. Ja, olivolja i håret :-) det är riktigt effektivt vid blekt och torrt hår.

Trött, gäsp... Snart nanna kudden..

lördag

Mamma verkar inte ha haft sån tur med vädret nere i Polen, hon skickade en bild på Weronika, min kusin alltså, och hon hade en mössa på sig, vantar och jacka. Haha! En annan har njutit av nästan 30 graders värme idag. Så jäkla underbart. Vi vandrande i värmen till hässleberg förut när Celwin vaknade efter sin nap och vi njööööt av varje sekund! :)
 
 
Och imorgon väntar ännu en varm dag fast på jobbet :)
 
Nu är det Celwins tur att kastas omkull i sänga sen ska vi kolla Orange is the new black. Se vad det är för ngt?

Sommar i Sverige

Är det redan 12 juli? Mitt i sommaren här i Sverige. Ja det är det ju. Och vilken härlig sommar vi har haft hittills. Varmt och solstrålarna har lett mot oss upp till öronen! Jag har ett fantastiskt arbete där man kan njuta av sommaren minst lika mkt och inte behöver sitta instängda inomhus, nej nej. Vilken tur vi har haft, Sverige! Om jag inte hade jobbat hela sommaren och vi hade kunnat klämt in nån resa till havet lr nånting sånt gött, så hade det varit fullständigt fulländat.
Ja ja nästa sommar så ;-)

Nu har vi varit och handlat och inväntar grillat :-)

Peace & respect

griskultingen i sängen

Ååå shit vilka härliga nyheter man fick av en vän igår. Alltså för deras skull menar jag. Så jävla roligt. Kunde inte ha kommit i bättre läge egentligen. Man blir fruktansvärt glad för deras skull. :)
 
Sovit lite som en gris, vaknade som en gris med ryggvärk så jag ville hoppa framför ett tåg-känslan ungefär. Celwin kom ju in inatt ocg jag var ju så trött så trött så trött just då så jag orkade inte gå tillbaka med honom till hans säng utan han fick hoppa upp. Visst., Fine. Mysigt. Eller inte ett dugg alltså jäkla unge tar ju mer plats än två vuxna människor i en dubbelsäng. Och man vill ju inte butta och bråka med honom för mkt hela tiden så man lixom automatiskt anpassar sig... och det protesterar min kropp mot. Speciellt min rygg nu idag. Skiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit vad helvetes ont det gör. Fan vad gnälligt.
 
Nu ska vi vi ialla fall tjöta lite på Skype med mamma och mina kusseliner. :-)
Ut i solen sen tror jag allt..
 
 
Peace
 
 

en upprörd morgontrött mamma

 
 
 
Haha nästan så jag vill skratta åt mig själv ibland över hur förbannad jag blir på ungarna om mornarna när dom inte vill sova.
Vi lägger ju in en madrass på golvet med täcke, kudde, ja ni vet, så om Celwin krånglar är det bara att gå in och lägga sig med honom, han går ju upp rätt ofta och kommer in till oss i sovrummet och förut har man behövt följa med in och vara kvar tills han somnat, om han ens somnat för man försökt gått ut ur rummet, eeeenda tills madrasslösningen. Men det slutade med att man fick sova där halva nätterna varje natt och jag vill sova i min egen säng, vafan lixom? unge! ja i alla fall. Det har bara blivit så nu att man kan gå tillbaka med Celwin och lägga han och sen gå igen så somnar han. Oftast. I alla fall när jag gör det, Jonas verkar ha lite mer otur med det där, haha, men i alla fall så har man väl den där madrassjäveln där för morgonens stund mestadels. Celwin sover mkt längre om morgonen när man ligger därinne. Men not so much när Gabriel är här varannan vecka. Nej nej. Nej så fan heller. Ja jag säger då det. Kan bli skrattretande upprörd över att ungjävlarna inte vill sova lika länge som en annan!? VEM FAN VILL INTE SOVA LÄNGE PÅ MORGON? Jo.. barn!! 8 av 10 barn kan inte det. Och då spelar det ingen roll hur jävla tyst det är, hur många ggr man ryter SSSCCCCHHHH ja osv ni vet, dom somnar inte om, dom är små, dom är rastlösa, dom vill upp. Upp up upp mamma upp! Men Gabriel är ju snäll i alla fall. Dom går upp när dom väl har en mamma som gett upp och stänger dörren om mig. Haha fan så illa om man somnar om ett par timmar till? Jag skulle inte våga gå upp och titta hur det skulle se ut i lägenheten. ^^
 
Igår var vi ialla fall till Jonas päron och hade lite trevligt vid poolen med massa skön sol.
Krister fick i vanlig ordning komma ch rädda mig, denna gång var vi
strandade vid ica med ett trasigt däck på vagnen. Snacka om dryg situation.
Men tack till honom för det och för att han lagade skiten oxå. Tack tack tack.
 
Ja så ligger det till. Ikväll väntar jobb igen efter lite ledigt.
Mindre roligt väder idag dock. Tråkigt!
 
Peace

godmorgon

World War Z. Ännu en zombiefilm och den här gången är det ju såklart Brad Pitts tur. Men när han är med och även är med och regisserar och producerar så är det ju lite mer storslaget och lite mer påkostat än andra zombiefilmer. Såklart. ;) den va rätt okej, för någon som är så äckligt trött på zombiefilmer så man kan kräkas.
 
Blivit en rätt uppskjuten och sen morgon, så vi ska ta och äta lite frukost jag och Celwin, sen ut och leka i solen innan den är dags för en naptime så han blir hanterbar i eftermiddag, ja ni människor, då är den där sovstunden livsviktig, sen hämtar vi Gabriel på dagis som fick en kusin inatt! Grattis Jenny och Mariusz till er lilla pojke!
 

.. Det var väl ändå då själva fan. Man ska alltid få sånna jävla skuldkänslor om man inte är där och hjälper till så man hjälper ju till såklart för man vet att om man själv hamnar i skiten vore man ju såklart tacksam för hjälp. Ja? Det är väl inget konstigt? Men jo, tydligen ska det vara så förbannat konstigt och svårt för andra. Passar sig utmärkt att komma krälande, bölande men när det handlar om att stå på andra sidan är det tamefan lätt och vara kaxig istället. Närru.
 
 
 
 

Just...

.... Jag bakade ju pajen jag bjöd på.... Lite duktig ledig-från-jobbet-mamma har jag ju varit..använder dock inget förkläde. Haha

Måndag

Sitter ute i lekparken med Celwin. Vi har verkligen inte haft ett jota att göra idag. Visst, rätt skönt när man ändå är ledig och så, Celwin verkade inte heller klaga, satt nöjt och tittade på tjorven. Miriam kom förbi med sina små en stund på fm oxå, kaffe och paj, alltid paj hemma hos oss ;-) hrrmmm, ja, det är ungefär det som händer idag. Ska inte ens laga mat idag utan bara värma på makaronipudding som Jonas gjorde igår. Fan vad skönt! Ska det vara slödag så ska det. Inte som att man måste göra underverk varje dag och vara överambitiös med aktiviteter från morgon till kväll alla dagar bara för att man råkar vara mamma. Man är ju för fan människa oxå som även har ett jobb och ibland är ledig och då vill slöa rumpan av sig när det går. Faktiskt.

Vi har faktiskt handlat oxå.

Usch jag mår nog inte så jävla bra alltså. Ett nöjt skal med det nöjdaste uttalet. Fan fyfan..

Peace lovers

Söndag

Hemkommen efter 11 timmars pass på jobbet. Svettig och varm, men herregud vilken varm och underbar dag vi har haft, klagar då inte. Ska hoppa in i duschen här nu.. undrar om Jonas har somnat inne hos Celwin vid nattning? Förmodligen..
 
Igårkväll såg vi en så himla bra film. Odd Thomas Och slutet var så himla fint. Sorligt mer, men ja :p men ett filmtips iaf...

lördagkväll hemma hos oss

Ja det är lite bloggtorka på denna fronten alltså..
 
Vi har fint väder med värme och sol. En riktigt fin lördag.
Det knackar på dörren för en stund sen och jag tittar konstigt på Jonas och antar att det är nån granne som vill att vi ska komma ut till bakgården och joina dom med drickat eller något men icke, det var mamma som kom. Hon åker till Polen imorgon och blir borta ett tag så såååklart fick hon ta upp Celwin som inte hunnit somna än och busa lite. Han matade henne mätt med popcorn oxå ;)
 
Jobb väntar imorgon. Sen en ledig dag sen väntar en 6 dagar jobb, inkluvsive hela helgen. Tur att man gillar sitt jobb.. ;)
 
 

Onsdag

 
Har inte ett dugg vettigt att skriva. Vi försov oss imorse jag och Celwin. Haha, märkligt hur man på ngt vis lyckas hinna med allt på knappt tio min som man i vanliga fall tycks behlva minst en timma till och ändå kan bli sen?
 
Ja ja. Försöka fördriva tiden tills Jonas kommer hem från jobbet höhö
 
Peace!

agnieszka

Mitt i kaoset men det är så jag driver det

RSS 2.0