djävulskt

Jag är rätt övertygad att jag vet nu varför jag inte dricker ofta. Det är helt klart rädslan för baksmällan, jag vill verkligen gömma mig för den. Men har klarat mig rätt bra faktiskt och kvällen igår gick ju bra, för vissa av oss ialla fall, Emmy ta inte åt dig, hihi :) lirade kort hos Perkan i vanlig ordning, bowlade, lirade lite mer kort efteråt och sen beställde vi käk, åkte och hämtade och drog oss hemmåt. Jag var i säng innan 12 och det känns ju helt okej, jag är gammal! Herregud vilken annan bild man har av det där med att festa, supa och allt var det var man pysslade med varenda helg, hur i helvete orkade man? Hur mkt skit får plats i en egentligen? Stackars lever, stackars stackars kropp och sinne, det är ju galet GALET, jag fattar ingenting. Inte så konstigt att hjärnan kunde slå slint och man fattade inte så alltid kloka beslut.
Man lixom uppskattar nuförtiden när man väl kommer ut, speciellt tillsammans, det roliga i det och inte för supandet skull. Fyfan vad gammal och mogen jag låter, vuxenpoäng åt mig, yes, 1-0.
 
MEN, här ska inte jag sitta och predika och moralisera alkohol, festande osv. Alla gör ju vad dom vill, jag predikar för min egen skull, inget annat. Det är så JAG upplever det och så är det med det. Jag anser att alkohol är den mest djävulska drog som finns och det är jäkligt märkligt att den inte är olaglig, inte som att många blir den charmigaste knutten av för många glas och gör inte alltid dom mest smartaste sakerna eller säger dom mest vettiga sakerna. Man ser inte så vacker ut som man tror heller, inte nånstans. Ja, inte jag ialla fall.
 
Men alla har sin egen åsikt såklart. Om allt.
 
Jonas är iväg och grejar med möbler och sen ska dom köra hit skiten, så äntligen byter vi säng, soffor, soffbord! Jippi vad glad jag är!
 

utveckla en ny allergi kanske

Första arbetspraktikveckan är avklarad. Jag STORTRIVS, herregud vilka fina människor jag jobbar med. Inte bara personalen. Allt. Alla. Helt klart bästa stället jag satt min fot på som arbetsplats. Inget klår Rättarevägen.
 
Hoppas även på en lyckad helg då Celwin ska iväg till Mörtsjön med mormor imorgon och Jonas, Ronja och jag ska till Makke på födelsedagsfiesta. Bowla och grejor. Kul, kul, det var längesen. Man måste offra sig för alkoholens djävulska förbindelser iaf nån gång per halvår då jag inte längre kan dricka utan att bli seg, trött, huvudvärk å bara vill lägga mig. Inte ung längre inte. Festade rätt hårt 16-19 års ålder. Jag fattar att min kropp säger ifrån när den känner lukten från alkohol. Och baksmällan ska man inte ens gå in på. Varför finns denna hemska drog alkohol egentligen? Galet sjukt egentligen. Ja och hör sen! Men som sagt. Man får väl offra sig, annars blire ett jävla gnäll. Att träffa alla polare, bowla och umgås, det är ju aldrig fel, men denna alkohol.. herregud, bävar gör jag.. Nä, jag tror jag ska gå och bli allergisk.. gnäll.
 
Ska ta mig en vända ner till vårdcentralen då jag har en tid med min läkare idag och sen tror jag att jag ska pallra mig iväg och träna lite. Springa av mig, tömma hjärnan och lite från kalorilådan. Japp så får det nog bli. Migränen har lagt sig lite mer nu, dunkar bara på ena sidan av tinningen nu och jag kan sitta framför datorn utan att det ilar i hela huvudet och bakom ögonen. Det tycker jag är framsteg.
 
 
Mirrors. Förbannat fin måste jag säga. Videon också. <3
 

häftig lördag här hos oss..

Jahaja då var lördagen avklarad, denna dag har vi tagit oss en promenad som egentligen skulle först och främst vara destination på Spåret uppe på station för en lunch med mina två pojkar, Gabriel är hos mormor och morfar tills imorgon så det var Jonas, Celwin och jag idag, men vi var ju en timma tidiga, hade inte räknat med att dom öppnar 12, inte ens att dom kanske skulle öppna 11 då vi var där, nä, vi tänkte inte så långt, vi bara gick. Så det slutade med att vi gick till Lidl istället och sen hem till Celwins farmor och farfar och blev kvar där ett par timmar. Celwin sov middag och det gjorde jag oxå där en sväng på soffan, en liten migränattack slog ju till mig hårt med stekpannan i bollen så jag blev lite off och tog mig en tupplur.. jättehäftig lördag där känner jag..
 
Vi tar och lunchar på Spåret imorgon istället. Och så får jag tillbaka min 4 åring oxå så det blir ju liv i luckan igen. Precis som det ska vara. Sen blir det måndag och verkligheten knackar på dörren, tidigt på morgon. Gud vad skönt! Nej, ingen sarkasm, jag tycker det ska bli underbart att återfå arbetsrutiner igen. Det som drabbas är min träning dock, men där får man pussla lite igen då.. få det hela att gå ihop så man inte faller ihop istället. Jäkla tunn linje därimellan kan jag lova..
 
Blev en rulle, The Wicked, nu ska jag gå och jaga tandtroll och hoppa ner mellan lakanen. Peace.
 

22 mars

Jippijejkajejj, schema färdigt för två veckor fram. Skönt. Äntligen lite ordning på nånting. jepp jepp, så var det med det.
 
Sovit riktigt dåligt för övrigt. Är på otroligt dåligt-kort stubin humör och plussa på en huvudvärk på det hela. Och en massa gnäll och gap från två andra små här, trots och helst av allt ska dom inte lyssna på mamma för fem jävla öre, det är som att dom vet, vet att idag jävlar ska vi göra morsan extra galen.
 
När sömnen inte når fram, når inget annat fram eller ut heller för den delen. Allt är bara fel och jobbigt. Så ja, gnälla lite lagom extra idag känner jag nog att det blir.
 
Men glad över att jag har färdigt schema för två veckor fram än så längee i alla fall, ja fyfan ni fattar inte hur jävla glad jag är över det! Helt underbart!

spring för livet jag är ur balans

Händerna mot himlen
 
 
 
Och helvete vad kallt det är. Med stora bokstäver. KALLT! Ljusare tider, kallare tider. Lite så känns det som, nä inget knasigt med vårt vårt klimat inte. Det är tur att småbarn inte klagar riktigt så mkt som en annan utan bara älskar att vara ute i alla väder.
 
 
Har ju så otroligt mkt vettigt på schemat idag känner jag just nu när jag försöker planera dagen och inser att fram till 13 är jag nog bara soffpotatis, sen jävlar. Träna, hämta kidsen, handla, hem, det dagliga kaoset börjar.. Börja på det där med tålamodövningarna.. låsa in sig på toan mellan andningarna, ja hejja morsan!!
 
 
Haha. Ja. Den här låten med Ansiktet, den är bra klurig, är det ngt slags budskap från deras sida att det borde vara okej med endel.. saker? Synd med låttexten faktiskt eftersom jag tycker det är förbannat märkligt det dom sjunger om, men melodin är ju rätt chill.
Ja. Jag sitter och nördar runt på youtube, herregud jag har ju ingenting vettigt att pyssla med fram till kl 13 sa jag ju! ;)
 

ny belysning kan väl göra vem som helst gladare

 
 
Två av dom härliga färgerna som man kan ha på i olika ljusnivåer som man kan styra själv som man vill med en liten minifjärris som Jonas har fixat och satt upp. Lite porrmysbelysning? Eller om man ska ha rave-fest eller kanske reta upp Bever när han är här med lite blå blinkade ljus helt plötsligt? Haha! Ja, fiffigt och mysigt. Kan till och med få till rosa. Men tror man får akta sig lite med lekandet med blinkande delen av lekandet så man inte åker på ett ep-anfall.. Men tror det kommer bli rätt kul för kidsen. Ska väl sätta upp på de andra två väggarna med.
 
Har för övrigt idag haft ett otroligt dåligt tålamod som heter duga när det kom till allt levande i detta hushåll vilket inte alls resulterade i det bästa av mina värsta sidor som smyger fram när det blir så. Tyvärr. Jag ber om ursäkt för det och de värsta skräckscenarionarna började flasha förbi och jag bröt ihop tillslut.
 
Jag fullkomligt älskar min familj. Men jag måste jobba på mitt tålamod. Det är nog inte dom som i slutändan driver mig till galenskap utan jag själv.
Jag tror jag förväntar mig alldeles för mkt av min 4 åring som egentligen bara är 4 år. Och jag förväntar mig knappt hälften av min 2 åring. Hur sjukt är inte det? Allt har med mitt tålamod att göra. Grejen är ju den att jag har en sån förbannad självinsikt så jag vet ju problemet. Jag vet varför och vad det är. Jag vet hur jag borde hantera saker jag vet rätt mkt faktiskt ska ni veta. Men det är just den biten när det kommer till kritan och just där sviker tålamodet mig helt. Men kärleken till er mina killar, ni fattar inte, den är oändlig så ge inte upp hoppet om mamma, inte än, inte riktigt än, jag ska jobba på det. Jag lovar.
 
Jag ska oxå passa på att notera här att Jonas uppskattade ben&jerry glassen jag råsågade, lite mer än mig. Han gillar ju lixom å andra sidan jordnötter och sånt och nu sitter han och frossar i sig den.. han tyckte jag skulle notera det här i bloggen.. så ni vet det.. att han tyckte om den.. okej?
 
 

stämplar på dom små stackarna


*blink blink*
 
 
Zara Larsson. Så jäkla sockersöt så jag vill bara äta upp henne.
En jäkla röst har hon oxå, Rihanna stuket. Och bara för det är hon såklart typ 12 bast. Nämen. 16 eller ngt.
Endel har ju turen på sin sida kan man ju känna då. Får man väl hoppas inte karriären hoppar och stampar halvt ihjäl henne som lille Bieber, han fick inte ens ha en brun cigarett mellan fingarna för då var det knark. Och efter en sån stämpel går det såklart på minsta lilla steg utför, allt går utför, bara för att man har setts röka ngt man kanske inte ser dagligen. Typ en brun cigarett. Knark! KNARK!!!!!!! Nä nu jävlar kommer det en Amy Winehouse och Pete Doherty efterträdare.. oh herrejösses, akta så ni inte bajsar ner er. Take a chill pill. Känner jag.
 
Zara Larsson - Uncover
den är helt okej :) btw..
 
 
Och förresten. Förlåt Ben&Jerry, jag avgudar ju er egentligen och jag skäms när jag behöver råsåga en av er senaste tillskott.. alltså.. fy, för er som inte är så stort of typ jordnötsringar eller den smaken överhuvudtaget, köp inte den glassen då, big fail. *kräkfärdig* jag överdriver inte. Men å andra sidan så är väl jordnötsringar bland det äckligaste jag vet och den här glasssorten är precis samma sak. Fast i glassform. Och värre. :( big fail, ben&jerrys!
 
 
peace

måndag med bästaste

Ja, jag ska inte klaga på denna måndag vi fått Ronja och jag tillsammans på en liten rundtur och gofika på marieberg galleria, Det plingade till i fonen när jag precis skulle till och starta igång löpbandet men efter 40 min kom hon och hämtade upp mig. ÖoB och lite Rusta hann vi med och avslutade med Willys. TACK så hemskt mkt för hjälpen, bästaste du! Underlättade en hel del kan jag ju säga. Fy fan vad träligt det här är med att inte ha ett körkort. Just sånna här situationer. Att storhandla. Måste alltid ha någon som kör. Vi har ju alltid turen att vi har ngn som alltid kör, så ska ju egentligen inte gnälla, men då är det ju reglerna att anpassa sig efter chaffören när denne har tid.
 
 
Imorgon är det tisdag och fullt hus igen. Det var ju FAN att det ska tajma in med snö! Men det var ju det jag sa.. i och för sig.. så.. here it came ooonce again.. PEACE :*
 
 
 

17 mars

Söndagkvällen var här och Jonas har precis gått och lagt sig medans jag satte mig här och nördar en stund efter att vi glott genom en av dom allra segaste och sämsta filmerna jag sett, tänker inte ens länka er vidare till den, bara avråda er starkt från den, A resurrection. Fruktansvärd, hade ju kunnat suttit och bara pillat navelludd i 1,5 timma. Nä, inte helt okej, drar ner hela horror-klangern där kan jag lova.
 
Annars har söndagen hemma hos oss inte alls varit vidare märkvärdig. Tvättdag och besök hos svärföräldrarna där även Celwins kusselin Lucas var med sina föräldrar, trevligt trevligt! Mat blev vi bjudna på och fläskytterfilé med potatisgratäng är ju inget man säger nej till.
 
Sista veckan nu som man går hemma, ska passa på och riktigt suga i mig friheten med ungarna. Ett riktigt högljudd äventyr varje dag.
 
 
 

en pigg boost

Ronja var snabb hit idag med efter jobbet på begäran av mig, huhu, Celwin lika överförtjust, och vi fortsatte att ploga genom ett par avsnitt av Solsidan. Bara ett par kvar nu av säsong 3 (sista säsongen som det även blev). :)
 
Jag sitter här och försöker invänta tröttheten som verkat ta ledig ikväll, för pigg som en ärta här sitter jag. Nån film har jag ingen lust att titta mig genom, är ingen människa som vanligtvis sätter på en film och ser själv en lördagskväll, möjligtvis tvserie, men inte en film, känner mig även lite taskig mot Jonas som kanske ville vara filmsällis? Ja vem fan vet.
 
Kedjeröka och ta ett glas vin? Nä fyfan vet ni. Oj vad skamligt och oj herregud vad upprörd jag blev på Jonas som gick iväg för att ta sig ett glas vin och kommer tillbaka och sätter sig.. med ett vanligt jäkla glas fyllt med vitt vin. VI HAR JU FÖRFAN VINGLAS! av TVÅ olika sorter till och med. TRE om jag tänker efter.. dåligt Jonas! Ja det märks att jag har mkt utrymme för problem, det märker jag det.. haha
 
Och just ja. Ronja ska vara brudtärna med rosa puffig volang hubbabubbaprinsess klänning. Tycker Jonas. Någon annan som har någon bättre idé? Är väl dags att Ronja verkligen vidgar sina kvinnliga sidor och vyjer långt ner till Afrikas analhål!! ;)
 
 
PUSS
 

Gabriel

 
 
Du har vuxit, blivit en sån duktig och smart liten 4 åring. Mammahjärtat kan skratta sig lycklig att ha dig som sin son, du är en fantastisk storebror till Celwin, ni ger varandra tryggheten samtidigt som ni driver mamma till vansinne förjämnan, men det är en petitess om man jämför med glädjen och lyckan jag har tilldelats att få ha just er två.

15 mars

Har haft Ronja här idag, Celwin var väldigt nöjd med det han med! Han har fäst sig vid henne väldigt fort, precis som Gabriel gjorde när han var mindre och Ronja fanns med väldigt mycket. She's a natural with those kids. Hon kommer att bli en helt fantastisk mamma. Men nu vet vi ju inte hur länge det kommer att ta efter att ha suttit och marknadsfört och gjort massa bra reklam för vaginakondomer ;) JA dessa är ju att rekomendera, tjejer, speciellt dessa med små runda kuddar i. Nu sitter ni väl och höjer ena ögonbrynet och inte riktigt att fatta vad jag menar, men då får ni gå in på Kondomkungenoch läsa er till resten.. och ja.. resten får väl bli en trevlig överaskning.....
 
 
Känner ett sting av träningsvärk i kroppen. Löpbandet går ju i ett när jag är på det. Så förbannat underbart skönt att få pw och springa utan en massa slisk, is, snö eller vad det nu är på marken nuförtiden, kommer bli så underbart med våren och sommaren. Det är ännu bättre att springa ute på kvällarna, nästan lite bättre om nätterna, det vet jag eftersom jag har erfarenhet av att smita ut kl 02 när jag inte kunde sova, och jag lovar att det var en riktig hit. Nämen, kvällsturer på sommarkvällen. Fint det lovar jag. En motionsrundorna, dom rundorna ska vi värma upp igen så fort jag vet att jag inte kommer behöva gå slalom runt alla pölar och isplättar. Bara för att väglagen är rätt bra här omkring behöver det inte vara det därute vid plantskolan. Tills dess.. it's me and löpbandet, vi är bundisar! Känner att min rygg och för den delen hela kroppen mår bättre av det, hjärnan och resten av det fysiska delarna kommer lite mer överens då.
 
Peace
 

att solla ut oviktigt

Det är sent men jag tänker inte ge upp denna dag än inte. Jag känner mig rätt pigg just nu. Lite mjuk i panna och så.. Har haft en riktigt mysig kväll med mannen i mitt liv som för övrigt sover nu, jäkla pussy. Är väl inte hela världen att vara uppe en stund extra typ till midnatt när man ska upp kl 06 och vara iväg och jobba va 10 timmar? Det orkar man väl. Tycker jag? ;)
 
Nu är jag inne på sista slängan av ledighet, den 25 mars börjas det igen. Älskade arbetsrutiner! Kommer bli så skönt att slippa gå hemma hela dagarna. Visst har jag ändå haft att göra, jag menar inte bara hemmasysslor och allt det som har med kidsen att göra. Det är möten hit och dit med massa människor, träna osv. Och även försöka hålla det sociala nätverkat igång så man inte isolerar sig helt. Men det är fan nästan lite jobbigare när man är hemmagående än när man jobbar att hålla det sociala vid liv. Jag har min fina Ronja som jag alltid kan lita på och resten av mina vänner har man väl sollat ut lite här och där och jag har insett att alla inte är lika värda att försöka lägga ner tid på att träffa eller försöka träffa så ofta. Jag är ju inte heller ensam om att tänka så heller skulle jag väl tro.
Någon gång i livet inser vem man priotiterar, vem man tilllåter sig själv att öppna upp sig för. Det är väldigt svårt att lita på människor. Jag har blivit blixtsvart sviken och huggen i hjärta och rygg av två stycken som jag trodde mig lita på till 110%. Vem kunde ana det? Inte jag, inte då i alla fall. Ingen av dom ingår i mitt liv överhuvudtaget idag. Jag vill aldrig mer ha dom i mitt liv igen, det skulle förgifta mig. Förmodligen dom också.
 
Det är faktiskt inte alla som förstår när en annan prioriterar något eller någon annan än just den.
Familjen kommer alltid först. Alltid. Det är ngt man måste lära sig att förstå och respektera. Jag har fått mkt skit för att ha prioriterat att vara hemma istället för att hänga med ut, som att det skulle ge mig samvete på ngt vis. Helt sjukt. Som jag har sagt förr, dessa vänner är inte värda ens en förklaring. Det går lixom inte. Det ärr svårt att borra in saker i huvudet på människor som inte lever ett likadant liv som en annan. Men så är det ju. Överallt. För många. Det är synd, för många fina vänskaper som har varat i åratal kan gå sönder i tusen bitar.
 
Det rullar runt mkt tankar om just vänskap, tillit och sånt där egentligen viktiga ingridienser i livet som surrar i huvudet på mig.
 
Ta en liten smygcigg vid fönstret nu och ett glas Coca cola zero, oh yeah. Sen ska jag jaga tandtroll, titta till och stoppa om min lilla pojke där han sover fint i sin säng i sitt rum och sen ska jag lägga mig hos min fina Jonas. Riktigt gosa ner mig och somna, för trött som aset är jag. CIAO!

när man önskar sig tillbaka till gymnasiet

Ojoj, solen har visst kikat fram efter det oväntade snövädret som spottade en i asniktet imorse när man kikade ut genom fönstret. Ett riktig äcklig slemmig spottloska var det. Man blir lite barnglad när man ser att det slutat och solen tittar fram, man får lixom tillbaka vårkänslorna man har haft senaste tiden, men det är ju som det är jämt. "nu är det vår! jag kan känna det" vårkänslor hit och dit, bla bla bla.. jag säger då tamefan att jag inte längre kommer ha några sådanna förrän det är augusti. Jävlar i mig är vi pessimister nuförtiden. Ialla fall gällande vädret. Då slipper vi ialla fall bli besvikna. Ja, här jävla kyla vi har genomlidit i mer än 6 månader nu. Hur fan orkar vi?
 

Nu har jag i alla fall läst ut denna underbara bok. Läsvärd!
 
 
 
Är i full gång att ladda hem alla säsonger av våran kära serie Solsidan som Ronja på ngt märkligt sätt undangått och inte sett mer än 3 avsnitt av. Inte helt okej så imorgon ska vi se alla avsnitt då hon kommer hit efter att ha varit i Egypten och nästan blivit såld för ett par kameler. Närå, hon verkade ha det rätt härligt oxå!
 
Styrkekramar till henne och hennes familj som inte verkar få ngn slags ro längre tider. Rätt orättvist kan ju känna men livet kan ju knulla en rätt hårt i analen ibland och det är bara att bita ihop. Jag kan trösta, lyssna, visa empati och hoppas på det bästa. Men det är oxå allt jag kan göra. Att stå bredvid min vän och ge henne styrka att orka och inte tappa sig själv. Men jag kan inte gå in och ta bort det och breda ut kaoset lite på mig själv så hon ska slippa lite av det. Allt en annan kan göra är ju faktiskt att bara finnas där.
 
Vem hade anat att någon av oss skulle möta livet såhär när vi sprang runt på Kumla gymnasiet och trodde vi redan hade sett allt och upplevt den värsta jobbiga smärta? Nja.. inte jag ialla fall, jag hade ju redan upplevt hjärtesorg, familjesorg, livet kunde ju inte bli värre. HA! vilken jävla spark i fejset jag fick. Jag kan önska många ggr idag att jag var tillbaka till gymnasiet med mina gamla vänner och det största bekymret jag hade var att träffa på min klassföreståndare eftersom jag varit borta från skolan för mkt. Eller att det var äcklig mat i skolan så man fick gå ENDA bort till ica maxi och handla ngt. Ja.. tuffa tider det....

stampa och dansa

 
Summerdress
så underbart SKÖN klänning. Underbar. Så ge mig lite värme, sol och grönska på mark och träd. Så vi kan stampa och dansa på skogarnas marker.
 
 
 
Idag var det verkligen en sån där seg dag som man försöker hitta alla slags piphål att fylla med en massa saker som man egentligen inte gör. Som en hamster i sitt hamsterhjul. Tur att kvällen är här, att två pojkar är hemma, ena sover andra står i duschen (tredje hos sin pappa) och här sitter jag och letar fakta om endel saker jag tror jag borde läsa på lite mer på.. humm.
 
Peace
 
 

kyckling och korvstroganoff. mums!

Kan ju inte säga att jag har spenderat denna dag speciellt vettigt, överhuvudtaget alltså. Påbörjade lite plock och städning i pojkarnas rum, kom väl knappt halvvägs då jag kom på att jag hade en hårfärg jag köpte ett par dagar sen som stod i skåpet, så det var ju mkt roligare såklart.
Nästa steg med mitt frissfix är att lägga i någon slags röd färg i, slingor. Som min snälla upplärda Jonas ska hjälpa mig med.. att dra ut slingor ur den URSEXIGA hättan. Oja. Men det får vänta ett tag, inte som att det klirrar vidare högt i plånkan just nu. TACK min fina Ronja för hjälpen, du är bara bäst. Förresten, hihi
 
Skrapa fram lite middag oxå tänkte jag åt mina pojkar, i alla fall två av dom då Gabriel har pappavecka nu, korvstroganoff med ris står på menyn idag, halleluja för fantasi. Gott är det ju i alla fall och vad jag har märkt är det ju bra uppskattat från Celwin. Det och kyckling. Mums!
 
 

..

Natt efter natt drömmer jag om dig, vafan då för? Inte som att jag direkt saknar dig, du sårade mig riktigt ordentligt och jag fattar inte ens varför mitt undermedvetna verkar tycka att du fattas.
 
Är det att älta saker och ting om man ibland ägnar nån tanke åt att försöka redua ut i sitt stilla sinne varför det blev som det blev, vafan jag egentligen gjorde så man blev anklagad för sånt skit och påhoppas som ett lejon attackerar sitt byte. Helt jäkla oväntat och du lixom fattar inte hur förbannat ledsen det gjorde mig. När jag ser dig och vi praktiskt taget går förbi varandra och låtasas om som att vi inte känner varandra, att vi aldrig känt varandra. Visst, jag väljer ju egentligen att inte hälsa heller och förväntar mig inte att du ska hälsa på mig heller, men ett sånt svek en ANDRA gång för den delen gör att en människa i mina ögon försvinner drastiskt och blir mer eller mindre osynlig för mig. Synd bara att mitt undermedvetna som sagt tycker annorlunda.
 
 
 
 

savier of the day

Kolla in den här, en sån satsar vi på om vi ska ha skogs/stampbröllop!
 
 
Jag vet oxå vem jag skulle vända mig till för att göra den åt oss :) skulle väl inte tro att det skulle vara några som helst problem när man även har en bild att gå efter.
 
Savier of the day var Celwins farfar som kom och hämtade Celwin i fm. Tack och lov för det. Hade nog gått i tusen bitar annars. Är inte alls så stadig på benen eller i huvudet idag. Snurrig och jävligt förskyld, febevervärk i hela kroppen men ingen feber. Genomtäppt i snoken och nässprej verkar inte funka heller dessvärre, lucky me. Men var ändå tvungen att gå fram på ica en sväng så vi drog på oss kläderna med Gabriel och vandrade. Träffade på hans faster Lena och han sken upp som en glad sol!
 
 
 

Skulle inte vilja ha det på något annat sätt

Jag skulle ju faktiskt inte vilja ha det på något annat sätt. Än vårt kaos. Vårt alldeles egna paradiskaos som driver mig till vansinne, skänker mig magsår och nervsammanbrott med tanke på mitt dåliga lättretliga korta stubin och lättirritation. Jippi. Vad bra att man lär sig och utvecklar mer TÅLAMOD och att kunna skjuta lite på irritationen som uppstår när man står och skriker och det känns som att man står helt ensam i ute i rymden och ingen lyssnar, det enda man får tillbaka ibland är "skärp dig själv lilla mamma bamma" från Gabriel, ja, alltså det är lite svårt då att dölja ett flin och ett skratt, alltså det GÅR inte :P
 
Familjen är den stora färdigställda biten i pusslet. Sen kan pusslet skakas många ggr, bitar kan komma lite huller om buller, tappas eller nästan brytas itu, huvudsaken är att man kan pussla det rätt igen. Har man gjort det en gång, hittar man lättare tillbaka nästa gång. Undviker och lär sig hur man håller det stabilt. Det är rena jävla raketforskningen. Inte bara och bara, "så du är bara hemma med barna?" testa på det en vecka med två stycken (nu tar jag två stycken som ett exempel, finns ju faktiskt dom som har det tillräckligt jobbigt med en och sen finns det ju mammor som är hemma med 6 ungar) som är i en trotsig ålder, tillsammans. Försök att få ditt humör att funka felfritt och försök att hålla uppe det sociala nätverket där Facebook INTE räknas. Nä, det är fanimig inte så jäkla lätt! Man försöker och försöker för att då försöka framstå som perfekt, att kunna bolla runt med allt, men fan när dom bollarna till slut tappas i backen och faller åt alla håll, ja då jävlar tappas dom riktigt hårt med en jävla smäll! Ta det lugnt för fan. Ta det lugnt och andas istället. Dom som inte förstår dig är de som inte kommer att stå kvar senare i livet, de som gör det kommer du även märka var ju faktiskt värt att tappa bort sig för en stund. Det är sådanna människor man behöver. Den ytliga bekantskapen lite här och var bleknar bort väldigt fort när man inser att när man har bildat en familj och den prioriteras i första hand.
 
Jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Aldrig!
Så nu tar jag och kryper ner bredvid min snarkande man. Han ni vet som är så sexig med halvöppen och dregglande mun.. gör lite märkliga små ljud ifrån sig, sparkar med benen men vänder sig snabbt om när jag puttar till honom om han snarkar mig i örat. Ja det är han jag ska lägga mig bredvid nu. Puss!
 
 

Ja alltså..

Trots allt kaos som är runt med mina två troll så trallade vi ut i fm, mkt härligt väder och jag träffade på Krister på lillica, väldigt lägligt då jag precis köpt ni vet sånna här godis "stavar" lakrits med mint i mitten, sånna har Lolita, Jonas mamma alltså, torskat till på ordentligt, så jag köpte ett par sånna åt henne och då kom Krister lagom så fick han ta med dom hem till henne och även krya på sig hälsningar då hon varit lite dålig på senaste. Håller tummarna.
Träffade på Sara från vår lilla jobbkurs som jag för övrigt gick övertid på då mitt program bara var skrivet till 4 februari men att jag var där till runt 25. Inte för att jag tyckte det gav så jäkla mkt, men tack vare det kom jag i kontakt med Roger och nu inväntar mitt klartecken så jag kan börja inom LSS. Oh yeah!
Och efter att vi suttit ute i solen en stund och ätit glass, eller ja, kidsen fick sig en varsinn, Celwin gav mig halva och gapade sen efter Gabriels, i vanlig ordning. Ingen ordning på den grabben ibland alltså, inga gränser, han är bra jäkla svårt diciplinerad må jag lova, ingen barnlek där inte, men i alla fall så träffa vi på en så söt tant som ville prata om sina barnbarns barn som var 1,5 och hade inte börjat tala ordentligt än. Ja, hade det inte varit så jäkla fint väder ute och ungarna var tysta och snälla för en gångsskull så hade jag nog försökt dra ifrån tanten lite snabbare, men det var trevligt att stå där och försäkra den oroliga lilla människan att hennes guldklimp kommer att börja tala, att alla barn är olika med olika saker i den åldern. Gullig.
 
 

mamma på rymmen

 Två koppar kaffe och en tallrik yoghurt senare och inte ens dugg piggare mamma. Hjärnan är helt hjärndöd, alltså helt på riktigt. Jag hade väl tänkt och dra på mig lite kläder, nä, jag gav upp efter 3 sekunder framför hyllorna och galgarna, ingen idé, jag fungerar inte riktigt som jag ska idag tror jag.
Kl är 8.15 och har redan fått galet jaga ut monstrena, mina fina små barn alltså, från sovrummet 4 ggr. Gapat och skrikit ut dom "NI FÅR INTE VARA DÄRINNE!!!!!" det ska ju lixom dras bort allt från sängen, ALLT.. hoppas i den och under den ska det krälas, jättekul för alla läskiga dammråttor därunder, helst ska man riva ut lite från byrålådor och garderoben. Jag har ju även gömt lite saker därinne (eftersom jag inte varje gång orkar gå ner till källaren med det :P) som dom inte får leka med på ett tag eftersom dom tar sönder sakerna och varandra med för den delen och nu är det den gröna tunneln.. och lite annat smått. Celwin blit tokig när han får se det och inte får ta det. Ojojoj det är så synd om honom då.. Jag rymmer snart. Jag är inte gjord för att gå hemma såhär, inte på heltid. Skönt att det ordnar upp sig snart!!!!
 
Vi ska väl i alla fall bege oss ut till affären och inhandla det som är slut i kylen. Bra för dom små, mmindre bra för mig och min hals som gör fruktansvärt ont idag. Det springer i kroppen och ryggen, jag vill träna, jag villl pw och springa. Kryper enda inifrån ryggmärgen ut.

bröllopsfeber

Idag är det Jag och Gabriel som ska ha dagen för oss själva, i alla fall fram till kl 14 då vi hämtar Celwin. Vi ska iväg och bada och köpa glass. Jag funderade på att ringa hit mormor men alltså, det är inte ofta jag och min lilla Gabriel får sån här tid bara han och jag, det var längesen, jag minns knappt när det var vi gjorde ngt på egen hand bara mamma och Gabriel.
 
Och vad glad jag blev av att höra ifrån Ronja som befinner sig i Egypten just nu! Hennes mamma hade visst blivit erbjuden en massvis kameler för att dom ville att hon skulle sälja Ronja till dom, till araberna. Fattar ni? Alltså är det vanligt att en mor kan sälja sitt barn för några kameler? Måste vara en hejdundrandes magiska kameler. Dör av skratt en liten bit av att det systemet fortfarande existerar i dessa länder, att araberna gör sånt. Crazy arabs!
 
Och så har jag fått dille på bröllopsklänningar. Såklart. Det resulterar ju såklart i ännu märkligare drömmar om bröllop, med reservgubbar eftersom en annan inte kunde bestämma sig om han ville gifta sig eller inte, haha, ja lite skadade drömmar. Men man hittar ju väldigt fina klänningar och det ÄR faktiskt inte så förbannat dyrt heller. Efter att ha bläddrat genom ungefär 45 sidor så har man hittat endel.. här en av dom..
 
 
Bröllopsklänningar
 
Även de polska/goralskie folkbröllop med folkdräkterna och allt, det har jag alltid velat ha enda sen jag var liten! Helst ett sånt där 2 dagars bröllop nere i Zakopane. :) Vore ju himla underbart!
 
 
 
Finns endel olika modeller av den stilen, den originala är kanske inte så jäkla snygg men den är den mest traditionella om man vill ha ett riktigt Goralskie Wesele
 
Ja mycket tankar, herregud, blir yr av att bara tänka och skriva om det. Nu går vi och droppar av det lilla trollet på dagis och sen tar jag mitt andra troll till badhuset!

överlistad

Överlistad av sitt egna barn på 2 år. Go mama girl! Höhö. Jag blev instängdi sovrummet av en liten Celwin som tyckte han skulle ställa upp dörren helt från garderobsförrådet så den blockerade sovrumsdörren, men inte råga på det att bara ställa upp dörren, nä han har ju slagit upp dörrarna hejvilt lixom så det har blivit ett litet hål i sovrumsdörren så dörrhandtaget från förrådsdörren lixom glider in i och fastnar så man får inte upp dörren från sovrummet ALLS... fattade ni? Knappt jag heller.. Det har aldrig hänt förut och tur att Gabriel var här så han kunde stänga förrådsdörren så lilla mamma kunde komma ut. Paniken steg några grader, haha. Härligt!
 
Idag ska jag ta och göra taco-lasagne, mums gud vad hurtigt! Sitter och inväntar på att tiden ska springa lite snabbare förbi här så jag kan dra iväg och träna och sen hämta kidsen, hurtig som man nu är vill jag ändå inte lixom gå och träna, gå hem och sen gå och hämta barna, nä alltså ngn måtta får det väl ändå vara ;)
 
 
 
Rihanna - Stay

nej! NO!

Här sitter jag och halvbölar till, vad jag precis kommit i underfund med en stark koppling till mig själv och mitt liv någon gång i tiden men när kan jag inte ens placera, Beneath your beatiful
 
Men kroppen och jag är lite mer bundis nu än tidigare. Träningen gjorde den mjukare. Ja fan den är kräsen, vet ni, butter it up! Inte vadfansomhelst duger inte, nej nej. 2 timmar kvar sen hämtar jag mina troll på dagis och ber till gudarna att ryggen inte sviker mig, att inte något ont tar över så jag blir en sån där on the edge morsa med värk från tåspetsen ut till hårtopparna. Fan heller! Nej, NO! Som Mia säger. No! haha, fantastiska kvinna det där. Synd att hon inte skrivit fler böcker, skulle behöva att hon gjorde det nämligen. ^^
 
Blivit Digster nörd på Spotify idag och har suttit och gungat på huvudet åt mer än bara en låt kan jag ju säga.. pinsam jag är ;) hähä
 
Ansiktet - Som inget har hänt
Zara Larsson - Undercover
Nelly - Hey Porsche
Passenger - Let her go
oskar Linros - Hur dom än
Kapten röd, AKI - När solen går ner
The Lumineers - Ho hey (guld..förresten..)
OneRepublic - If i lose my self (it will be by your side)
The script ft. Will.i.am - Hall of fame
 
 
 
Peace!!!! PEACE sa jag!
 
 

skit skit skit

Jag undrar ju hur jag kommer, eller OM jag kommer att fungera någosålunda överhuvudtaget när jag är 60 bast.
Jag bävar. Väldigt. Jag har så jäkla ont i varenda jävla muskel i hela JÄVLA kroppen, det är sånna här dagar som jag inte kan låta bli att tycka synd om mig själv och nästan grina en skvätt.
 
Gabriel kommer inte hem till en vidare rörlig mamma idag inte. Vilken tur att mamma inte kommer kunna springa runt efter dom två små terroristerna här senare i em när det härjas på högsta volym för att gapa som en kalkon att dämpa LJUDNIVÅÅÅN, att sluta kasta sakerna osv osv.. nä, för mamma har lite svårt med rörligheten.
 
Skit. Skit skit skit skit

Är väl bara så antar jag

Nya innestället för mig att hänga på verkar vara vårdcentralen i Hberg. Ja va ska jag göra då? Kurator, sjukgym, läkarbesök.. Go me! Snart i mål. Hoppas jag. Det är ju bara såhär ibland, man total frontar väggjäveln.

fan ta det här

Ja. Min rygg brinner fortfarande, likaså allt i huvudet. Vilken jävla härlig morgon. Försöka få i sig kaffet utan att få upp det lika fort också. Jag fick ner en banan och en kiwi, men det har man ju fått dille på, kiwi alltså, skulle säkert kunna äta 10 st på raken. Gott!
 
Läkarbesök kl 10 och även försöka sig på att träna litegranna kanske.. vi får se hur min stackars kropp mår sen.
 
Kaffe var det ja.. halta sig runt lite och försöka upprättraka sig litegrann innan man väl ska gå ut så jag inte behöver göra kullebyttor fram till vc. Fan ta det här, fan TA DET HÄR

söndag

Vill man fira två personer man egentligen inte alls tycker ska vara tillsammans, allra minst ingå ett jäkla äktenskap också? Det är ju frågan.
 
Men till saken jag gått och grubblat på i mitt stilla sinne enda från att vi kom till huset i Mörtsjön igår tills vi åkte hem idag. Varför ser jag mina föräldrar som två tonåringar som flyttat isär? Mamma sa vid flera tillfällen att "ja herregud nu har jag fan suttit här sen i onsdags, Agga.." jaha? Vad oväntat med tanke på vad anledningen till flytten egentligen var.. Tanken var väl att dom skulle hålla ihop fast ändå ha skilda boenden? Två tonåringar som inte riktigt vet vart dom står, två väldigt förvirrade människor. Mina föräldrar. Vad mysko det är egentligen. Sorligt. Känns så himla ledsamt att vara i huset men att nu är bara ett fåtal av mammas saker där som hon behöver, resten är sånt där som pappa fick "behålla" ni vet.. tom garderob, tömt rum, tömda byrålådor, ommöblerat här och var.. det är som att inte ens samma människor är i huset längre. Inte samma känsla överhuvudtaget. Sorligt. En väldigt sorlig känsla. Men jag vet ju att det var det som var illa tvunget att hända för att det skulle fungera av många skäl och jag tycker ändå det verkar som att ialla fall mamma mår bättre. Pappa är svårare att läsa, jag tror han har mkt instängda känslor om allt detta som han inte riktigt vet hur han ska ta fram utan att det blir fel. Han bara flyter med lixom.. "jaha..." typ.
 
Gud vad jag hoppas på ett lyckat läkarbesök imorgon. Spännande.
 
 
Lucas ett år! Celwin hjälper så gärna till att öppna..
 

kalas-lördag

Men mitt urdåliga morgonhumör, och då menar jag verkligen- säger/gör du ngt fel som är fel i egentligen bara mina öron och ögon kan jag närsomhelst äta upp dig och spotta ut dig igen bara för att skjuta dig i huvudet- dåligt morgonhumör, började jag mer eller mindre lördagen med att baka hallon och blåbärsmuffins till min pappa som vi ska ta med oss efter att vi har varit till lillkillen Lucas kalas. Riktigt bra recept, http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=637. Kan jag lätt tipsa om!
 
 
Piffade upp humöret lite till med en promenad upp på byn med mina killar och tog en supergod lunch på Spåret vid station. Helnice ju! Alla nöjda och glada går vi efteråt ner till ica, köper även tulpanisar till pappsen och sen promenad hem med en jättetrött och gnällig Celwin som för övrigt brände av totalt när vi kom hem. Inväntar att tiden ska gå på lite fortare så vi kan åka iväg och börja kalasa denna kalas-lördan.. är rastlös.. medans Jonas ligger utslagen sådär sexigt med halvöppen och dregglande mun, på soffan.. tur att han iaf har försökt dölja ansiktet med luvan... som om jag på ngt sätt skulle höra hans snarkningar mindre.. lycka till att försöka få honom att gå in och lägga sig i sängen så jag inte slår honom med ngt hårt i näsan, fan alltså, jag tror inte att det finns många fler människor på våran planet som möjligtvis kan störa sig mer på snarkningar än vad jag gör.
 
 

mia

 
Fan vad snygg hon är!

present avklarat

Jag lyckades till slut hitta två grejer till lillkillen vi ska fira imorgon. Men jäklar vilket velande, det är så svårt med presenter tycker jag, till och med till mina egna barn. 
 
Jag träffade på min Gabriel med sin farmor utanför ica. Gabriel min fina Gabriel, gud vilken fin pojke jag har. Han har formats till en sån underbar liten smart och duktig kille. Om man bortser från dom trotsiga djävulshornen som slinker upp oftast när han är tillsammans med sin likadanne lillebror, fast såklart tillhör det ju, det är endel av deras utveckling och jag skrattar mig lycklig att jag har så fina och FRISKA barn, herregud. Man ska inte klaga. Fast det förstås.. småbarnsmammor får faktiskt gnälla ibland. ;) man får vara trött, man får faktiskt det. Det ÄR inte alltid en dans på rosor, hur friska barn man än har. Jag sänder en tanke åt alla er som har det jobbigt därute. 
 
Bakat en kladdkaka till min käre far imorgon. Jäkla gottegris det där. Han skulle ju kunna smälla i sig hur mkt sött som helst. Allt gott.
 
 

1 mars

Swisch swosch och dagen blev ju hittills faktiskt rätt bra. Jag har min lilla bubbla bubblande i magen, långt inborrad i skälen, men det har jag ju för jämnan, så de dagar som det går såhär bra och man får någolunda glada news, då kan man nästan glömma bort bubblan. Fast den gör sig gott påmind så fort deet tystnar i huvudet.. varför är det så egentligen?
 
Mer eller mindre klart med en praktikplats och ett tim.vik! Det var ju inga svårigheter, jag fick tag på det där snöret jag snubblat och suktat efter en så lång tid nu, YES! Ja! Äntligen. Men jag ska inte ta ut förhoppningarna helt i förskott. Måste invänta och känna efter. Än, riktigt än, är vi inte helt och hållet där, men snart så mina vänner.
 
Och imorgon ska vi på Lucas ettårs-kalas, fasen vad tiden har gått. Vafan liksom..
Blir oxå en tripp till Mörtsjön efteråt då pappsen fyller år. Gud vad jag hoppas på sol! Det är så himla mysigt och fint där då, där huset ligger vid lilla sjön. På sommaren är det helt fantastiskt mysigt där.
 
Och jag ska väl försöka mig på att hitta en liten present till Lucas, ettåringen som ska firas imorgon, igen.. jag var in till Lindex förut och kikade, jag hittade ett par jeans för 75 kr. Till mig själv. Så bra gick det. Och när jag kom in till bokhandeln mittitmot Lindex, gick jag ett par varv, frågade om tips från personal, jag hade till slut 3 böcker i handen som jag skulle välja mellan, (tur att det är bokrea, inte det billigaste att försöka ge ett barn ngn pedagogiskt oxå) men när jag lämnar butiken är jag tomhänt. Beslutångest tar inspiration från mig ibland alltså.
Nä, så jag ska ner och träna litegrann, hämta Celwin och sen kanske låta honom välja en bok åt sin kusin, går förmodligen bättre än att jag försöker mig på det igen.
 
 

agnieszka

Mitt i kaoset men det är så jag driver det

RSS 2.0