gör inte ett enda dugg att inte göra ett dugg

Jahapp, ja, onsdagen var slut och jag tror inte vi har gjort sådär jättespännande saker här hemma inte. Lagat mat, TWICE dessutom, huslig poäng! Jag gjorde chilikassler i ugn på begäran (inte begäran, en pik igår om hur sugen han var på det) av Jonas :) första gången jag hade philadelfia ost i det. Eller på det rättare. Philadelfia är rena rama magiken när det kmr till matlagning och bakning, man kan ha det i nästan allt vafan. Till och med chokladbollar. Det ska jag fan göra imorgon. Ja det ska jag fan.. det gillar Celwin.. kladda äta kladda äta...
 
Kan någon tala om för mig NÄR en dag har "blivit produktiv nog"? Om man har småbarn hemma menar jag? Jag tycker inte det ska behövas en hejdundrans utflykt var och varannan dag, bada hit och dit för jämnan. Kan det inte räcka med att man sitter hemma och läser en bok åt sitt barn eller sitter och målar, bakar med trolldeg eller ngt annat kladdigt och roligt och slipper den här jävla stressen att behöva gå ut för att solen skiner och slippa ångesten för att det börjar bli kyligare och kyligare och att man egentligen vill njuta av vädret när det är varmt innan det är borta helt?
 
.. Ja och nej.. jag beehöver inte påverkas av att behöva vara ute bara FÖR ATT, men jag känner verkligen SORG. Sån djup sorg för snart är vinternjäveln här igen. Hur länge denna gång? Bara att bunkra upp och ladda för ytterligare 6 månader, ETT HELT JÄVLA HALVÅR; FOLK!? Fan inte mänskligt. Men det är tur att vi har haft en sån fantastisk sommar ändå!! Trots jobb har vi kunnat ta vara på värmen. Det har varit superduper! Men nu känner jag bara hur det flyter alltmer längre bort. Sorg! SORG.. jag vill inte bunkra fram med massa tjocka kläder, overaller, mössor, halsdukar, tjocka tumvantar. Behöva ta på sig så himla mkt och ungarna. Tar sån tid och man hinner svettas ihjäl så sminket rinner ner till knäna nästan innan man hinner komma ut. Sen slask slask slask..kallt kallt kallt. Jag gillart inte och jag tänker göra det tydligt. Hade jag kunnat hade jag nog suttit INNE en hel vinter. Gått i ide bokstavligt. Avis på ormarna och alla djur som gör det. Fruktansvärt avundsjuk!
 
Vad var det jag egentligen hade in my mind..? Jo juste.. Vad är "produktivt nog"? Vad BÖR man göra? Vad anses humant? haha. Inte att man kanske läser av sitt barn signaler om vad den VILL hitta på? Många är ju inne på vad som är bäst att göra vad man kan hitta på för att fota det och lägga upp på facebook? "titta vad vi är duktiga och jag är en sån bra mamma som tar med mitt barn på alla möjliga löjligheter som mitt barn egetligen inte alls har ngn nytta av men här är vi ändå så vi inte sitter hemma och inte gör ett enda dugg!!"
En tur till lekparken räcker ibland. Vafan! En cykeltur, en tur in på ica för tusan! För en tvååring är inte "att göra grejer, att hitta på saker" riiiktigt samma innebörd vad det är för vuxna. alla inser inte det. Utan bara vad som verkar se bra ut UTÅT. Jag blir så trött. Så jävla trött.
Det gör faktiskt inte ett jävla dugg att inte göra ett enda jävla dugg. Läs barnet. Vad vill barnet? Rita? Ja dra då fram ritblock inte skor.

Bara det att många mammor känner sig fruktansvärd otillräckliga just pga detta dilemma som kanske inte alls många direkt tänker på.. att göra tilläckligt med barnet. För barnet. Det där med att aktivera barnet. Att det blir omväxling, roligt och PEDAGOSISKT som det är sånt jäkla babbel och surr om överallt. Det handlar om att dra ur fantasin lite mer än vanligt.. ibland behövs det inte alls mkt. Det behöver inte ens behövas ngn biltur, det kan vara hemma på soffan. Barn ska få vara barn oxå. Man ska inte behöva lära sig under tiden man leker för jämnan. Där ger jag vårt dagis här som kidsen går på, ja Gabriel och några från hans avdelning fick ju gå över till ett annat dagis men som "tillhörde" Björkängen eller hur det nu var, massa beröm till. Dom är kanon! Riktigt bra dagis. Lagom med allt sånt där. Och mina barn trivs, ja Celwin iaf. Gabriel trivdes oxå när han gick där, fröknarna är oxå supergulliga. Dom har verkligen gjort ett bra jobb. Ja dom GÖR ett bra jobb med våra barn! :)
 
Och där får det räcka.. snark


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

agnieszka

Mitt i kaoset men det är så jag driver det

RSS 2.0